Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

«Όσοι δεν θέλουν τη χριστιανική παιδεία να πάρουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία»...


«Νομίζω είναι της μόδας σήμερα να αμφισβητούνται τα πάντα, ενώ θεωρώ ότι υπάρχει σχέδιο, αυτή η παιδεία να χάσει τις αξίες της και η πατρίδα να χάσει ένα από τα στηρίγματά της».

Αυτά, μεταξύ άλλων, ήταν μερικά από τα σχόλια του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις αντιδράσεις γονιών, εκπαιδευτικών και του Ομίλου Ανθρωπιστών Κύπρου για την εξομολόγηση που πραγματοποιήθηκε σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο, εν ώρα μαθήματος, χωρίς να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι γονείς των παιδιών.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» και τον Ανδρέα Δημητρόπουλο, ο Μητροπολίτης Πάφου, χαρακτήρισε τους αντιδρώντες ότι πάσχουν από το σύνδρομο του γενιτσαρισμού, ενώ τους παρότρυνε εάν δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν την ελληνοχριστιανική παιδεία στην οποία είναι βασισμένη η δημόσια εκπαίδευση, επικαλούμενος και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να γράψουν τα παιδιά τους σε Ιδιωτικά σχολεία.

«Δεν νομίζω ότι σε μία χώρα με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της να είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τέτοια θέματα πρέπει να θίγονται. Νομίζω, χάνουμε το μέτρο», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.



Τι προηγήθηκε όμως;
Σύμφωνα με τον Όμιλο Ανθρωπιστών Κύπρου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε καταγγελίες στο Υπουργείο Παιδείας, την Επίτροπο Διοικήσεως και στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού για το περιστατικό, σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο οργάνωσαν «Ιερά Εξομολόγηση» σε διδακτικό χρόνο, παραβιάζοντας την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης όλων των θρησκειών.

«Η ενέργεια του σχολείου να προσκαλέσει ιερείς της ενορίας και να οργανώσει «Ιερά Εξέταση» στο σχολικό χρόνο και χώρο παραβιάζει την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης όλων των θρησκειών και πλήττει τη θρησκευτική ουδετερότητα και αμεροληψία που οφείλει να διατηρεί το δημόσιο σχολείο κοσμικού κράτους, ενώ οδηγεί εμμέσως στον στιγματισμό των παιδιών των οποίων οι γονείς δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε αυτή εξωδιδακτική δραστηριότητα», σημειώνει σε επιστολή του ο Όμιλος Ανθρωπιστών Κύπρου.

Προς το παρόν, πέραν της άποψης του Μητροπολίτη Πάφου, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα κάποιος αρμόδιος φορέας επί του θέματος.




πηγή:http://city.sigmalive.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου