Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ #1





Ο Μότσαρτ είχε λέει στη Βιέννη 19 διευθύνσεις κατοικίας. Αλήθεια, ψέματα, δεν έχει σημασία. Όλα αυτά τα σπίτια, τα επιδεικνύουν εκεί με καμάρι και είναι τοπικά αξιοθέατα.

Τι να πούμε; Ότι έχει ο καθένας δείχνει. Βλέπετε ο Μότσαρτ ήταν «σύμβολο» εκεί και τον επιδεικνύουν όπως μπορούν.

Η περιοχή της Αμφίπολης, όπως θα την προσδιορίσουμε παρακάτω, χαρακτηρίζονταν από τον σκορπιό. Το ιστορικό όμως αυτό, θα το δούμε στην επόμενη ανάρτηση, Το σημαντικό στην ιστορία, είναι η συσχέτιση από τους αρχαίους, του σκορπιού με τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Αυτό δείχνει σπανιότατο νόμισμα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (3), όπου στον Αλέξανδρο οι άσχετοι περιγραφείς αρχαιολόγοι βλέπουν τον θεό Άρη!!! Ότι να είναι δηλαδή, αρκεί να μην είναι Αλέξανδρος.

Είναι εύκολο στον καθένα, να συνδυάσει τα άλλα τρία επώνυμα νομίσματα του Αλεξάνδρου και έτσι να αναγνωρίσει τον άνδρα με τον σκορπιό στο νόμισμα.

Εκεί στις γέφυρες του Στρυμόνα και στις εξόδους για Αμφίπολι, σε μεγάλες πινακίδες, πρέπει να υπάρχει η εικόνα του Αλεξάνδρου με τον σκορπιό (3) και η επιγραφή ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ.

Αντίστοιχες πινακίδες, πρέπει να υπάρχουν στην διασταύρωση της ΜΥΡΚΙΝΟΥ και στον δρόμο της Δράμας στο ύψος της Παλαιοκώμης.

Είναι ο δικός μας Μότσαρτ, που δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα σ αυτόν ανεκμετάλλευτο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


*Φωτογραφικό υλικό και κείμενο με την ευγενική παραχώρηση για την Ιερά Ελλάς: Αστέριος Τσίντσιφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου